Ablakszigetelés otthon

ekkor: 2012.05.13., kategória: ablakszigetelés, szerző: ablakszigetelo

A technika folyamatos fejlődésének köszönhetően ma már rendelkezésünkre állnak olyan eszközök és eljárások, melyek segítségével az ablakszigetelés otthon is könnyedén elvégezhető. A huzatos lakás problémáját egy csapásra megoldhatjuk, csak választanunk kell a lehetőségek közül.

A polifoamból készült profilokhoz barkácstapasztalat, de még kézügyesség sem igazán szükséges, hiszen a megvásárolt öntapadós szalagokat egyszerűen ráragaszthatjuk az ablakszárnyra, miután a kellő méretűre vágtuk őket. Ha ezt a módszert választjuk, készüljünk a profilok gyakori cseréjére, hiszen még a legjobb minőségű ragasztócsík sem képes tartósan ellenállni az időjárás viszontagságainak. A szivacsból készült profilok még kevesebb ideig használhatók.

A sziloplaszt nagyszerű szigetelőeszköz és tartós is. Ám használatával érdemes óvatosnak lenni, mert ha a szükségesnél több kerül belőle az ablakszárnyra, megkeményedés után az ablakok nehezen zárhatóvá válhatnak, akár el is vetemedhetnek. Eltávolítása rendkívül időigényes és szinte lehetetlen minden maradékát eltüntetni.

A svéd nútbemarásos módszer ezeket a hátrányokat mind kiküszöböli. Szilikon tömítőanyagot alkalmazva ez a legtartósabb és legbiztosabb módszer a tökéletes ablakszigetelésre. Akár évtizedekre is képes ellátni eredeti funkcióját, ráadásul bármikor nyom nélkül eltávolítható, majd visszailleszthető. Ellenáll az időjárásnak és hézagmentesen kitölti az ablakszárnyak és ablaktokok közti felületet.

Szólj hozzá