Korszerű ablakszigetelés

ekkor: 2012.04.24., kategória: ablakszigetelés, szerző: ablakszigetelo
Az utólagos ablakszigetelés több módszerrel kivitelezhető, de a legtartósabb megoldást a Svédországból elterjedt nútmarásos technológiajelenti. Bár időigényesebb és drágább, mint az öntapadós profilok használata, a befektetett energiát és az árát is garantáltan visszahozza.Miközben rendszeresen cserélgetjük a ragasztós szigetelőket az ablakokon, elgondolkodunk azon, vajon hogyan tehetnénk hosszútávon is szigetelővé nyílászáróinkat anélkül, hogy le kellene cserélnünk őket. A svéd bemarásos ablakszigetelési technológia akár évtizedekre szólóan megoldja a huzat, az ablakok résein befolyó esővíz, a beáramló por és szmog problémáját.

Első lépésként a szigeteléshez a megfelelő anyagot kell kiválasztanunk. A jelenleg alkalmazott szigetelőanyagok közül a leghatékonyabb a szilikon. Rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkezik, ellenáll az UV-sugárzásnak, rugalmas, nem reped, bírja a párát és tökéletesen illeszkedik az ablak felületéhez, tehát pontosan kitölti a hézagokat. A nútmarásos technológiához szilikon tömítőanyagot alkalmazva biztosra megyünk.
Az ablakszárnyba marógéppel nútot vájunk és ragasztóanyag használata nélkül beillesztjük a szilikonprofilt. Nagy előnye ennek a módszernek, hogy bármikor – pl. festésnél – eltávolíthatjuk és visszahelyezhetjük a tömítést.

A nútmarásos technológia a legkorszerűbb ablakszigetelési eljárás, melyet még az elvetemedett ablakoknál is alkalmazhatunk.

Címkék:
 

Szólj hozzá